Bouzov - Olešnice

23.09.2013 10:52

BOUZOV – OLEŠNICE 2:1 (1:1)

Vojtěch Bílý

BOUZOV / I třetí třída umí nabídnout zajímavé zápasy. Jedním z nich byl víkendový střet domácího Bouzova s pět kilemetrů vzdálenou Olešnicí. Vzdálenost ale není jedinou věcí, která oba kluby spojuje. Ještě před dvěma lety vedl oba týmy z pozice trenéra Karel Procházka, kluby jsou navíc provázané i hráčsky. V Olešnici hraje řada bývalých hráčů Bouzova. Není tak divu, že vyhecovaný zápas doprovází divácká kulisa, za kterou by se nemuseli stydět ani v divizi.

Hrůzostrašný začátek domácího týmu

Od začátku zápasu bylo jasné, že tradiční derby nikdo nevypustí. Hrálo se hodně z ostra a ofenzivně, což se muselo více než dvěma stovkám diváků zamlouvat. Jako první zahorzili hosté, brejkovou situaci tří proti dvěma ale skvěle zlikvidoval domácí brankař Šmíd. Následná dorážka do tyče sice přišla z ofsajdu, přesto nemuseli hráci Olešnice dlouho smutnit. Hned o minutu později totiž nedůrazný odkop domácích beků potrestal křížnou střelou Aleš Semjan a poslal Olešnici do vedení.

Až poté se osmelili i domácí, přímý kop Malého ale mířit vedle a podobně dopadnul i samostatný únik Aigla. Zvýšit náskok Olešnice pak mohl Sasák, jeho střelu ale vyrazil vynikající Šmíd na rohový kop. I z něj mohli hosté přidat druhou branku, osamocený Dvořáček na zadní tyči ale poslal balon z bezprostřední blízkosti jen do náručí domácího golmana.

Nedáš, dostaneš opět zafungovalo

Zničehonic tak udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu z pravé strany se míč dostal až k osamocenému Aiglovi, který neměl problém jej ze dvou metrů uklidit do odkryté branky. Po vyrovnání začal konečně hrát i domácí tým, Aigl mohl přidat druhou branku, včasným vyběhnutím mu ale šanci zmařil hostující brankař Snášel, dorážka Bálka pak mířila vysoko nad. Na druhé straně málem využil nedorozumění stoperů s brankařem Kamler, místo rychlé střely ale akci zbrzdil a domácí brankař stihnul střele nastavit rukavice.

Haic poslal svůj tým do deseti

Ještě hůř bylo pro hostující soubor tři minuty před poločasem. Lukáš Haic, už s jednou žlutou kartou na kontě, předvedl neuvěřitelný zkrat a za nakopnutí domácího Bálka putoval předčasně do sprchy. Ještě před přestávkou mohli domácí přesilovku využít, střelu Pírka z pětadvaceti metrů ale Snášel lapil a Bálkova křížná střela prostor mezi tyčemi těsně minula. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Karty nechal sudí v kabině

Po polačase se oslabená Olešnice pokusila vzít ztracené vedení zpět. Za faul na pornikajícího útočníka viděl domácí obránce Kučera žlutou kartu. Tedy až poté, co ji pomezní rozhodčí hlavnímu arbitrovi přinesl z šatny, kde je během pauzy zapomněl. Následný přímý kop Pospíšila s vypětím všech sil vytáhnul bouzovký brankař na roh. O deset minut později se pak jen bezmocně ohlédnul za střelou Sasáka, která naštěstí pro něj skončila jen na tyči. To však bylo ze strany hostujícího souboru na dlouhé minuty poslední ohrožení svatytně Bouzova.

Ten naopak převzal otěže utkání do svých rukou a po hodině hry se dostal do vedení. Stanislav Malý vybojoval ve středu hřiště míč, uličkou jej nasměroval na rozběhnutého Bálka, který nedal brankaři šanci.

Oplácení zůstalo bez karetního trestu

Poměr sil na hřišti mohl dvacet minut před koncem srovnat domácí Kučera, jeho evidentní sražení protihráče ale zůstalo mimo pozornost rozhodčích. Domácí lodivod Procházka promptně zareagoval a řízného beka raději stáhnul ze hřiště.

V pohodě hrající domácí nadále určovali tempo hry, Pírek však v samostatném úniku branku přestřelil a do stejného místa zacílil svůj pokus z přímého kopu i Malý. Další pokus Pírka pak sice už na branku mířil, zůstal však bezpečně zaseknutý mezi nohama brankaře Olešnice.

Jednu z posledních šancí na vyrovnání měli hosté tři minuty před koncem. Přímý kop Pospíšila z levé strany ale bravurně zlikvidoval brankař Bouzova a mohl tak začít slavit vítězství v prestižním derby.

Trenér hostů spílal rozhodčím

Hodně nelibě nesl porářku svého týmu hostující trenér Pavel Bárta. „Zápas se mi hodnotí hodně špatně, rozhodly naše nevyužité šance v prvním poločase. Zápas podle mně hodně ovlivnil rozhodčí, první žlutou náš hráč vůbec neměl dostat,“ poukázal na rozhodující vyloučení Bárta.

Ke stejnému okmažiku se při hodnocení vrátil i domácí trenér Karel Procházka. „Klasické derby utkání, soupeř byl fotbalovější, my ale nakonec šťastnější. Rozhodla soupeřova nedisciplinovanost, i když i my jsme mohli dohrávat v deseti. Tímto bych chtěl Lukáši Haicovi poděkovat, hodně nám svým vyloučením pomohl,“ glosoval průběh utkání Procházka, jehož tým se díky výhře posunul v celkové tabulce právě před Olešnici na jedenácté místo.

Branky: Aigl, Bálek - Semjan

Sestavy: 

Bouzov: Šmíd - Kučera, R. Konečný, Flášar, Losa - Kubíček, M. Konečný, Malý, Pírek, Aigl - Bálek. Trenér: Karel Procházka. Střídali: Kyselák, Hvasta, Ryšlink, D. Procházka. 

Olešnice: Snášel - Kopečný, Zapletal, T. Kamler, Zatloukal - Sasák, Dvořáček, Pospíšil, Haic, Semjan - M. Kamler. Trenér: Pavel Bárta. Střídali: Kukrle, Sedlář, Dvořák.

Statistiky:

Střely na branku: 9 - 6

Střely mimo branku: 10 - 7

Rohové kopy: 8 - 5

Ofsajdy: 5 - 7

Fauly: 22 - 24

Žluté karty: 1 - 3

Červené karty: 0 - 1

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.